Programma ter ondersteuning tijdens Corona

Gratis en anoniem zelfhulpprogramma

Voel je je opgejaagd, gespannen, onzeker, geïrriteerd, down of angstig? Pieker je over de toekomst? Dan is dit programma iets voor jou!

Het volgen van het zelfhulpprogramma is gratis en anoniem, ik heb enkel je e-mailadres nodig om je de oefeningen, tips en opdrachten te kunnen door te sturen.

Met dit programma wil ik je tools en oefeningen aanreiken om terug vat te krijgen om je eigen emoties en om je klachten te verminderen. Het programma is voor iedereen (+ 14 jaar) toegankelijk, ook voor mensen die helemaal geen therapie nodig hebben, maar wel op een positievere manier met deze moeilijke periode om willen gaan. Volg je reeds therapie? Geen nood, de oefeningen kunnen een perfecte aanvulling zijn.

Je gaat zelfstandig aan de slag met de oefeningen en opdrachten. Elke week krijg je van mij een mail met nieuwe oefeningen, tips en opdrachten. Elke week krijg je ook een ingesproken ontspanningsoefening.

Je bepaalt zelf je ritme, hoe lang je het programma wil volgen  en wanneer je wilt oefenen.

Wil je toegang tot de wekelijkse oefeningen? Geef dan hier je e-mail adres op:


Als hulpverlener werk ik reeds 20 jaar met mensen (jong en oud) die door diverse omstandigheden in aanraking komen met onzekerheden en lastige gevoelens. Het is mijn passie om samen met mensen op zoek te gaan naar manieren om terug controle over zichzelf te krijgen en om optimaler te kunnen functioneren. Ik deel daarom graag mijn kennis en oefeningen met jou, hopelijk kan je zo deze moeilijke periode beter doorstaan.

Heropstart

Alle begeleidingen van kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen kunnen doorgaan in de praktijk in Beernem of Ursel vanaf 18 mei 2020.

Therapie met kinderen onder de 10 jaar kunnen terug doorgaan vanaf 1 juli 2020. Een afspraak maken kan via mail of telefonisch (0486 388 334)

Maatregelen die we nemen om jullie en onze gezondheid te bewaken:

  • De voordeur zal steeds open staan, zo hoef je niet aan te bellen of de deurklink aan te raken. Gelieve geen klinken aan te raken.
  • De wachtruimte kan voorlopig niet gebruikt worden. Gelieve buiten te wachten of in jouw auto.
  • We voorzien voldoende tijd tussen 2 begeleidingen om gelijktijdige aankomst en vertrek van cliënten te vermijden. Tracht op tijd op je afspraak te komen.
  • Na elke begeleiding ontsmetten we de materialen die gebruikt werden. Omwille van mogelijkheden om te ontsmetten zijn bepaalde materialen (zand, plasticine, spel) momenteel niet beschikbaar.
  • We bewaren steeds anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Bij start van elke begeleiding vragen wij je om je handen te ontsmetten, wij voorzien hiervoor ontsmettingsproducten.

 Uiteraard wordt er geen therapie gegeven bij ziektesymptomen van de cliënt/therapeut.

We wensen jullie een blijvende gezondheid toe.

Vriendelijke groeten,

Ada, Ellen, Saar, Sybille, Natascha, Morgane en Melissa


Hoe je kind opvangen in deze periode?

Hoe kan je als ouder je kind(eren) helpen met hun angsten en vragen?

Lies Scaut werkte een zeer mooi verhaal uit “Hallo, ik ben Corona”. Je kan dit boekje uitprinten en samen met je kind invullen.  Het boek kan je hier downloaden  https://dewegwijzer.org/hallo-ik-ben-corona/

Ze werkte ook een mooie brochure uit met tips voor ouders en leerkrachten.

De brochure kan je hier lezen: https://dewegwijzer.org/moet-ik-bang-zijn-van-het-corona-virus-gids-voor-ouders-en-leerkrachten/