Webinar: ondersteuning en opvang van vluchtelingen

De Leidraad - Webinar ondersteuning vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne bracht een enorme golf aan solidariteit bij veel Belgen teweeg. Naast inzamelingen en vrijwilligers die psychosociale ondersteuning gaan bieden, zijn er ook veel mensen die vluchtelingen willen opvangen in hun huis. Maar waar kunnen ze op letten? Wat moet je weten als je mensen op de vlucht opvangt en huisvest? Waar dien je rekening mee te houden?

Er word voldoende stilgestaan bij de praktische kant van het opvangen van een vluchteling in je eigen huis, maar wat met de psychosociale kant? Wat met de verhalen waarmee deze mensen in aanraking komen? Wie zal hun bijstaan of ondersteunen?

Vanuit mijn ervaring als psychotherapeut, in het werken met mensen op de vlucht en trauma deel ik graag mijn expertise met de mensen die vluchtelingen thuis opvangen.

In deze Webinar sta ik stil bij hoe je vluchtelingen kan ondersteunen en opvangen. Ik ga hierbij dieper in op de thema’s:

Naast belangrijke informatie krijg je ook praktische tips aangereikt.

Er is ruimte voor concrete vragen en onderling uitwisselen van ervaringen.

Indien hier nood aan is zal ik in de toekomst nog Webinars organiseren, om zo de opvanggezinnen blijvend te ondersteunen.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.

De Webinar is niet bedoeld voor hulpverleners! Enkel voor burgers die mee instaan voor de opvang en huisvesting van vluchtelingen en op zoek zijn naar tips en ondersteuning.