Opleiding: Sociale vaardigheidstraining en zelfvertrouwen stimuleren

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen

Sociale vaardigheden zijn de basis voor een optimaal zelfvertrouwen. Als kinderen onvoldoende zelfvertrouwen of te weinig sociale vaardigheden hebben dan ondervinden zij hier veel hinder van. We kunnen kinderen en jongeren echter via doelgerichte oefeningen en opdrachten stimuleren in het ontwikkelen van deze vaardigheden en bijgevolg hun zelfvertrouwen opkrikken.

Deze opleiding beoogt een zeer praktische en doelgerichte opleiding rond psychosociale weerbaarheid, sociale vaardigheidstraining en het stimuleren van zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren.

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om zelf te werken met kinderen en jongeren rond zelfvertrouwen en sociale vaardigheden en kan je zelf een sociale vaardigheidstraining uitwerken.

Inhoud

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil gaan met sociale vaardigheden en zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren.

Geen voorkennis nodig!

Een grote meerwaarde voor hulpverleners, opvoeders, therapeuten, psychologen, coachen, leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders en CLB-medewerkers.

Details

Er zijn geen diplomavereisten

U krijgt een attest van deelname

Het aantal plaatsen is beperkt

Inbegrepen in de opleiding is een:

Ervaringen

Ik wil je bedanken voor de fijne nascholing. Ik heb al veel nascholingen gevolgd maar zelden kreeg ik naast een duidelijk theoretisch kader zoveel handvaten en ideeën aangereikt om in de praktijk toe te passen.

– Valentine, Directeur Basisschool

Jouw cursus en tips en tricks zijn voor mij zeer inspirerend om zelf een sociale vaardigheidstraining voor 1°, 2°en 3° lj in elkaar te botsen met methodieken die mezelf liggen!
Ik wil je dan ook oprecht bedanken voor de nuttige vormingsdagen!

– Annelies, therapeute

De driedaagse was zeer verrijkend voor mij als hulpverlener en psychotherapeut.

Enerzijds door het onderling oefenen van vernieuwende methodieken met mensen uit verschillende sectoren (therapeuten, leerkrachten, CLB medewerker, logopedist,…) Anderzijds werd er een mooie combinatie aangeboden van een theoretisch kader en zeer veel bruikbaar materiaal.

– Saartje psychotherapeut, hulpverlener CAW

Een enorm leerrijke opleiding omtrent sociale ontwikkeling en sociale vaardigheden bij kinderen en jongeren. Als juf kregen we heel wat tips en tricks om toe te passen en te gebruiken bij de kinderen. Deze opleiding werd gegeven door Ada, een enorm ervaren vrouw waar je heel veel van kan bijleren! Door haar jaren ervaring kregen we enorm veel voorbeelden en tools om met kinderen en jongeren aan de slag te gaan! Bedankt voor de super interessante opleiding.

– Lisa, Leerkracht lager onderwijs

Docent

Deze opleiding wordt gegeven door Ada Van Moorhem, kinderpsychotherapeute. Ada is gespecialiseerd in integratieve psychotherapie bij kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit haar jarenlange ervaring in het therapeutisch werken geeft ze op een gepassioneerde manier haar kennis en ontwikkelde interventietechnieken door.

Ada Van Moorhem is psychotherapeute, supervisor en docent in meerdere opleidingen. Vanuit het werken met kinderen en jongeren werkte ze een ervaringsgerichte en activerende manier van het integratief denken uit.

Inlichtingen

ada@deleidraad.be

Opname infosessie 28/02/2023

Inschrijven

Opleiding
3-daagse opleiding
Start woensdag 3 juli 2024

Prijs

€ 370- (incl BTW)

10% korting bij inschrijving en betaling voor 03/06/2024

10% korting bij inschrijvingen vanaf 2 personen

In de prijs inbegrepen:

  • Cursus met uitgewerkte oefeningen
  • Dropbox met sjablonen en extra informatie
  • Koude en warme dranken

Accreditatie ABP-BVP en NUO-NAO: 21 punten
Deze opleiding gaat pas door vanaf 5 inschrijvingen. Mocht deze opleiding bij uitzondering niet doorgaan, krijg je het betaalde bedrag integraal teruggestort.

Data

  • Dag 1- 03/07/2024
  • Dag 2- 04/07/2024
  • Dag 3- 05/07/2024

Waar?

Oostmolen-Noord 1, 9910 Aalter

Hoe laat?

Start stipt om 09:30
Einde voorzien om 17:00

Inschrijven

In house opleiding

Deze opleiding kan ook op aanvraag op uw locatie verzorgd worden.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen