Opleiding: Totaalaanpak van faalangst bij kinderen en jongeren

In de aanpak en begeleiding van faalangst is het belangrijk om een totaalaanpak te hanteren.

In de begeleiding is het nodig om te werken rond de gevoelens, gedachten en het gedrag dat faalangst met zich mee brengt.

Kinderen en jongeren leren door ervaring, in deze opleidingsdag krijg je activerende, ervaringsgerichte en creatieve oefeningen en werkvormen aangeboden.

Deze opleidingsdag bied je handvaten en uitgewerkte oefeningen om aan de slag te gaan rond de faalangstmechanismes. De opleiding bevat geen theorie. De aangereikte methodieken en oefeningen zijn toepasbaar binnen school, therapie en of leefgroepenwerking.

Inhoud


Voorwaarden

Voorkennis over faalangst is nodig om deze opleiding te kunnen volgen. Om deze opleiding te volgen is het belangrijk dat je reeds werkt met de doelgroep (kinderen en jongeren).

Doelgroep

Deze opleidingsdag is een echte aanrader voor opvoeders, leerlingenbegeleiders, zorgcoördinatoren, CLB- medewerkers, psychologen, therapeuten en coachen.

Inzicht en kennis rond faalangst is nodig om deze opleidingsdag te kunnen volgen. Je kan hiervoor de lezing rond faalangst volgen (link naar lezing faalangst agenda?)

Docent

Deze opleiding wordt gegeven door Ada Van Moorhem, kinderpsychotherapeute. Ada is gespecialiseerd in integratieve psychotherapie bij kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit haar jarenlange ervaring in het therapeutisch werken geeft ze op een gepassioneerde manier haar kennis en ontwikkelde interventietechnieken door.

Ada Van Moorhem is psychotherapeute, supervisor en docent in meerdere opleidingen. Vanuit het werken met kinderen en jongeren werkte ze een ervaringsgerichte en activerende manier van het integratief denken uit.

Inlichtingen

ada@deleidraad.be of 0486 388 334

Inschrijven

4 juni 2022

Docent

Ada Van Moorhem

Prijs

€ 105-

Datum

04/06/2022

Waar?

Oostmolen-Noord 1, 9910 Aalter

Hoe laat?

Start stipt om 09:30
Einde voorzien om 17:30

Inschrijven