Opleiding: Hoogbegaafdheid uitdagingen in een therapeutische setting

hoogbegaafdheid
hoogbegaafdheid

Omschrijving

Het begeleiden van hoogbegaafde kinderen bieden vaak extra uitdagingen binnen een therapeutische setting.

Ben je op zoek naar tools en methodieken om met hoogbegaafde kinderen aan de slag te gaan? Dan is deze praktische opleidingsdag waarin we met eigen casussen aan de slag gaan  misschien wel iets voor jou.

We verdiepen ons in de uitdagingen en moeilijkheden die hoogbegaafdheid met zich meebrengen en hoe we hier in een therapeutische setting mee aan de slag kunnen. Je krijgt er handvaten aangereikt om toe te passen in de praktijk. Voor deze opleiding dien je eigen casussen en vragen aan te brengen na je inschrijving.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Enkel praktiserende therapeuten/coachen met kennis van hoogbegaafdheid en ervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen en/of jongeren.

Wie nog onvoldoende inzicht heeft in het begrip hoogbegaafdheid en de bijkomende uitdagingen/valkuilen dient eerst de basisopleiding (17/11) gevolgd te hebben. Tijdens deze opleidingsdag gaan we vooral praktisch aan de slag en zien we geen theorie.

Een vooropleiding in menswetenschappelijke richting is een must!

Max. 9 deelnemers toegelaten!

Docent

Johan Samson: Psychotherapeut met specialisatie hoogbegaafdheid en autisme. (www.johansamson.be)

Medeoprichter van Claro: expertise netwerk hoogbegaafdheid (www.claro.nu)

Inlichtingen

ada@deleidraad.be

Data

Deze opleiding is nog niet ingepland.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul dan het formulier in en we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.