Opleiding: Begeleiding bij Autisme spectrum stoornis

Omschrijving

Kinderen met ASS (Autisme spectrum stoornissen) hebben een andere informatieverwerking en vertonen 8 storingen in hun brein.

Kinderen met ASS denken en handelen anders. Hierdoor hebben ze bijkomende ondersteuningsnoden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Steeds meer kinderen met een ASS diagnose volgen therapie of krijgen begeleiding ter ondersteuning van deze storingen.

In deze opleidingsdag krijg je inzicht in de storingen die ontstaan door de andere informatieverwerking. Je leert er ongewenst gedrag te verklaren en vooral welke ondersteuning, tips en oefeningen je kan gebruiken om het kind te helpen constructiever gedrag te vertonen.

Deze opleiding kan ook aangevraagd worden door scholen – ondersteuningsteams om op locatie te geven. De oefeningen en methodieken worden dan aangepast aan een schoolse context. Prijsofferte op aanvraag.

Programma

Docent

Ada werkt reeds 20  jaar als hulpverlener en therapeut met kinderen, jongeren en volwassenen. In 2013 richtte ze de groepspraktijk De Leidraad op. In de groepspraktijk organiseren we jaarlijks workshops rond sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en faalangst.

Doelgroep

Iedereen die met kinderen en jongeren met ASS in aanraking komt of werkt.

Een vooropleiding in menswetenschappelijke richting is een must!

Max. 9 deelnemers toegelaten!

Waar?

De Leidraad,
Oostmolen-Noord 1, 9910 Aalter

Vragen?

E-mail via ada@deleidraad.be

Data

Deze opleiding is nog niet ingepland.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul dan het formulier in en we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.