Opleiding: Agressiebeheersing – Angermanagement bij volwassenen

De Leidraad - Angermanagement
De Leidraad – Angermanagement

Omschrijving

We hebben geen controle over wat we voelen, enkel hoe we voor ons eigen gevoel zorgen.

Negatieve gevoelens zijn lastig. We hebben allemaal te maken met irritaties, frustraties, bezorgdheden en verlies. We hebben de neiging ervan weg te lopen of ze te negeren. Hoe kunnen we echter ons goed, gelukkig of blij voelen als we onze negatieve gevoelens niet toelaten?

Op een gezonde en constructieve manier aan de slag gaan met boosheid, onzekerheden, verdriet, gemis en angsten is echter geen sinecure. Veel volwassenen hebben dit immers nooit geleerd. Angermanagement = cliënten leren omgaan met boosheid en woede op een constructieve manier.

Werk je als coach, hulpverlener of therapeut en ben je op zoek naar duidelijke, praktische en uitgewerkte oefeningen die inzetten op beter leren omgaan met emoties en deze op een constructieve manier te uiten? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

In deze opleiding gaan we aan de slag met de methodiek angermanagement. Vanuit een uitgewerkt stappenplan worden werkvormen aangeboden, die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Er is mogelijkheid tot het inbrengen van casussen.

Deze opleiding omvat ook een terugkom moment waarin we stilstaan bij de ervaringen en eventuele bijkomende moeilijkheden vanuit het toepassen van de geleerde technieken.

Wat staat er op het programma

Dag 1 – Lesdag

Dag 2 (halve dag) – Terugkommoment

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Enkel voor praktiserende psychologen, therapeuten, dokters, psychotherapeuten (i.o.), counselors en coaches.

Voorwaarden om deze opleiding te kunnen volgen:

Bij je eigen emoties stil durven staan is een must, we oefenen de technieken immers aan de hand van eigen inbreng.

Een degelijke vooropleiding is een absolute must om deze opleiding te kunnen volgen. Je moet immers in staat zijn om het sociaal-emotioneel functioneren van je cliënt te kunnen inschatten alsook om deze te kunnen stabiliseren.

Max. 9 deelnemers toegelaten!

Docent

Ada Van Moorhem: Psychotherapeute – docent – supervisor

Inlichtingen

ada@deleidraad.be

Opname infosessie

Data

Deze opleiding is nog niet ingepland.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul dan het formulier in en we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.