Online lezing: Digitale kinderwereld: uitdagingen in opvoeding

De Leidraad - Digitale kinderwereld

De webinar kan tot 2 weken na de uitzending herbekeken worden!

Omschrijving

We leven in een digitale wereld. Overal komen we schermen tegen: tv, gsm, I-pad, computers, kinderspelen, smartbord… Wie gebruikt er tv of gsm niet even als babysit om toch maar snel het eten klaar te maken?

Hoe leren we onze kinderen hiermee om te gaan? Er zijn veel voordelen en gevaren verbonden aan schermen, maar wanneer wordt het een risico? Wanneer is het teveel of wordt het gevaarlijk?

Hoe leren we onze kinderen omgaan met de ‘onveilige’ wereld van internet, die amper met 1 muisklik verwijderd is?

In deze voordracht gaan we dieper in op deze vragen en krijg je tips om kinderen op een verantwoorde manier te leren omgaan met de vele schermen die ze dagdagelijks op hun ontdekkingstocht tegenkomen.

Inhoud

Voor wie?

Deze lezing is toegankelijk voor iedereen die leeft en werkt met kinderen/jongeren.

Een grote aanrader voor hulpverleners, opvoeders en onderwijzend personeel.

Spreker

Ada werkt reeds 20  jaar als hulpverlener en therapeut met baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen. Als psychotherapeute begeleidt ze mensen met psychosociale- en emotionele-of gedragsproblemen. Daarnaast geeft ze vaak opvoedingsondersteuning aan ouders.

Data

Deze opleiding is nog niet ingepland.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul dan het formulier in en we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.