Opleiding: Begeleiding en coaching van hoogsensitieve kinderen en jongeren

(VOOR HULPVERLENERS/OPVOEDERS/THERAPEUTEN)

Omschrijving

De Leidraad - Workshop coaching en begeleiding van hoogsensitieve kinderen

Het zenuwstelsel bij kinderen/jongeren die hoog gevoelig of hoog sensitief zijn, is veel gevoeliger dan bij anderen. De prikkels komen intensiever naar binnen, worden dieper verwerkt en zorgen ervoor dat alle emoties heftiger beleefd en ervaren worden.

Hoog gevoelige kinderen/jongeren zijn bijna voortdurend bezig zijn met het definiëren, beoordelen én verwerken van de binnenkomende prikkels. Dit vergt veel van hen in een maatschappij die snel gaat en prestatiegericht is.

Het zenuwstelsel van een hoog sensitief kind/jongere, is hier vaak niet tegen gewapend. Hierdoor ontwikkelen deze kinderen en jongeren vaker klachten en problemen.

Als hulpverlener kom je vaak in aanraking met kinderen die gevoeliger zijn en een sensitiever brein hebben. Maar welke aanpak is aangewezen hierbij?

Wat mag je verwachten?

In deze opleiding krijg je als hulpverlener inzichten en richtlijnen om ondersteuning te bieden en actief aan de slag te gaan met de moeilijkheden en uitdagingen die een hoogsensitief brein met zich meebrengen.

Naast een theoretisch kader krijg je vooral methodieken en oefeningen aangereikt om met volgende thema’s aan de slag te gaan:        

Deze opleiding is uitsluitend voor professionele hulpverleners (psychologen, coaches, therapeuten)  en voor opvoeders/begeleiders/therapeuten (GES doelgroep).

Voor ouders en leerkrachten raden we de volgende workshop aan:
Opvoeding van hoogsensitieve kinderen en jongeren.

Docenten

Ada werkt reeds 20  jaar als hulpverlener en psychotherapeute met kinderen, jongeren en volwassenen.

Saar is hooggevoeligheidscoach, kindertherapeute en relaxatie therapeute.

Data

Deze opleiding is nog niet ingepland.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen of wil je meer informatie over deze opleiding? Vul dan het formulier in en we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.